Barcelona Design Platform

You Are Viewing

A Blog Post

ENTREVISTA A CANDELA TORRES (MAIG 2016)

Candela_entrevista_Blog
Shido és el nom japonès amb què Candela ens presenta les seves llums. Ecodisseny i creativitat s’uneixen per crear càlids ambients, on tu ets part activa del procés creatiu. “Una casa és més llar com més coses teves posis” diu Candela. Quant de llar té la teva?

1. Qui és Candela Torres?
Candela és una andalusa mudada a Barcelona, que no es sentia molt andalusa quan es va mudar, i quan va arribar a Barcelona es va adonar que era molt més andalusa del que ella pensava.

2. Què fas actualment per viure?

Sóc arquitecta de professió i treballo en un estudi d’arquitectura. En el seu moment vaig triar aquesta carrera perquè se’m donaven bé les coses tècniques (les matemàtiques, la física) i d’altra banda era molt creativa. Vaig trobar en l’arquitectura una manera de barrejar-ho tot. El fet que el meu pare és enginyer i treballava amb un arquitecte també va ajudar molt.

3. Com se’t va acudir Shido?
Shido va sortir sol. Sempre m’han encantat els llums i fa algun temps es van posar molt de moda els llums de cartró. Després de veure un munt de dissenys per internet em vaig dir “Vaig a fer una!”. I així vaig començar, primer copiant dissenys i després desenvolupant els meus propis.
Després de fer unes quantes llums, per curiositat les vaig pujar a una plataforma online, i van començar a arribar-me comandes de botigues online. En aquest moment vaig veure que d’un hobbie podia fer una professió.

4. Què significa Shido?
Shido vol dir llavor en japonès. Jo volia que la idea s’originés en el meu estudi però que al final pogués prendre forma en qualsevol lloc. M’agrada la idea de crear un vincle entre la persona que té l’objecte i jo. D’altra banda, volia que el concepte fos alguna cosa orgànica. Per herència familiar tinc molt ficada al cap la ecologia. Tots els meus projectes en arquitectura són projectes bioclimàtics, molt conscients amb el medi ambient. Vull enfocar la marca de manera que es posi en contacte el disseny amb un factor sostenible i que a més a més tot això inclogui a l’usuari. La fusta que utilitzo no només està certificada pel FSC, sinó que també per cada llum que venc faig una donació a la fundació Forest Nation i ells s’encarreguen de plantar un arbre en un país en vies de desenvolupament.

5. Per què decideixes unir-te a la plataforma?
Perquè m’agrada molt dissenyar, però no tinc ni idea de màrqueting ni de vendes. No tinc temps per a tot, el temps és finit, he d’aprendre moltes coses a les que prefereixo abans dedicar el meu temps.

6. Convenç-me: per què tothom hauria de tenir un llum Shido a casa?
Perquè són precioses i ecològiques! A cadascun ens agrada tenir el nostre lloc i els llums creen aquests ambients tan especials. Si a sobre aquesta llum l’has muntada tu, fas que aquest ambient sigui més teu. Jo crec que una casa és més llar com més coses teves hi posis, i com més temps hi dediquis a aquells espais i objectes que els ocupen … i si a sobre crees nous ambients plens de calidesa amb un llum Shido, doncs què millor!

– Per Meritxell Gràcia –
No t’oblidis de subscriure’t al nostre newsletter mensual! Només un email al mes on t’informem de talent nou que anem descobrint. No t’ho pots perdre! 😉

Leave a Reply