Barcelona Design Platform

You Are Viewing

A Blog Post

Entrevista a Gloria Rodríguez

SPH_GloriaBlog

Bon any a tothom! No trobem millor manera de començar l’any que presentant a Glòria Rodríguez. Una barcelonina molt “apanyà”, com es defineix ella, inventora del SpinPhone. Una gran idea per tots els nostres dispositius mòbils. Després de conèixer-la i conèixer el seu invent, l’únic dubte que ens sorgeix és per què no s’ha inventat abans?

Qui és Glòria Rodríguez?
Glòria Rodríguez és una Barcelonina “apanyà”.

Què fas actualment per viure?
Actualment visc de comercialitzar meus invents.

I quins invents tens?

Doncs tinc un accessori 360 per mòbil i tablet, anticaiguda, antitrencament i customitzable, i un sistema antirobatori en diferents versions de maletes i bosses, per prevenir els furts.

Com se’t va ocórrer l’SpinPhone?
Doncs tot va començar quan vaig inventar l’antirobatori, el meu primer invent. El vaig portar a una gran empresa de serralleria per veure si podíem fer junts el projecte, però m’ho van rebutjar per ser dona.

De debò ??
Abans de preguntar-me si em podria dedicar a comercialitzar o estar per l’empresa, em van veure dona, gran, obligacions, família fills, … pel que van deduir que no tindria temps per comercialitzar i desenvolupar l’invent. Jo, com creia en la idea, vaig decidir anar a un enginyer industrial perquè em desenvolupés el mecanisme i a uns dissenyadors perquè m’ho deixessin “bonic”. Em van fer un pressupost de 25.000 EUR i 10.000 EUR respectivament. Només per dissenyar-me un prototip !. Aleshores em vaig dir “tate aquí cal menjar”, i em vaig ficar de ple en l’altre invent, l’SpinPhone.
La idea feia ja un parell d’anys que em rondava el cap però no acabava de tenir-la clara. Quan van començar a sortir els smartphones, al metro jo veia com els xavals no paraven amb ells amunt i avall, i molt sovint se’ls queien. La veritat és que jo sóc molt maldestre i de mans petites, així que quan em vaig comprar un no m’era molt còmode fer-lo servir.
Unes setmanes abans d’anar a l’empresa de serralleria em va sorgir una excursió amb nens. En tornar a casa vaig veure que m’havia tacat els pantalons de fang. Per netejar-los el meu nòvio em va donar un raspall de dutxa d’aquests que es queden ajustats a la mà, i al anar-lo a utilitzar se’m va encendre la bombeta. Vaig acabar de donar-li forma a la idea que em rondava el cap.
Vaig desenvolupar el SpinPhone, el vaig portar al club d’inventors i em van dir de patentar-lo ja; així que l’endemà em vaig plantar a l’oficina de patents per registrar-lo.

Quins són els majors reptes o problemes amb els que t’has trobat a l’hora de crear l’SpinPhone?
Doncs el meu gran repte ha estat que em facin cas a l’empresa de materials. Ni pagant trinco-trinco!
Vaig trigar un mes i mig en què m’atenguessin. Aquestes empreses són molt grans, i si ets petit no et fan gaire cas. Però vaig tenir la sort de contactar amb el director general de l’empresa a Madrid a través d’una conferència a la que vaig assistir, els vaig caure bé, van confiar en mi i …. bé, ja coneixeu el final de la història.
A quins materials et refereixes?
A l’adhesiu. Buscava alguna cosa especial i de la millor qualitat possible ja que l’adhesiu del SpinPhone s’enganxa a la silicona gel i això no ho ofereix cap producte del mercat. Per a mi era molt important que l’SpinPhone pogués acoblar-se a tot tipus de superfícies que estan fets els mòbils i tablets. Moltes persones porten el mòbil protegit amb una funda de silicona gel i gràcies a aquest adhesiu els puc oferir un bon producte amb totes les garanties també a ells. A més és molt fàcil de retirar amb tan sols una simple espàtula.

Perquè decideixes unir-te a la plataforma?
Pel prestigi que em doneu i per que em vas agradar tu (Apunt de la redactora: juro que això no m’ho invento i és exactament el que va dir Glòria 😀 )

Convenç-me: per què tothom hauria de tenir un SpinPhone al seu mòbil?

Sóc de l’opinió que no hi ha cap producte que agradi a tothom, així que primerament va dirigit a la gent que li agradi la idea. Jo això ho he fet en benefici de les persones, especialment per a aquelles que passen molta estona amb el telèfon a la mà. Un telèfon val molts diners, i SpinPhone els hi dóna comoditat i seguretat. Però sobretot ho he fet perquè ho trobo molt divertit i a mi és el que em “mola”!. SpinPhone gira perquè el Món gira! Així de senzill.

– Per Meritxell Gracia –

Recorda que l’SpinPhone està disponible a la nostra webshop. I no t’oblidis de subscriure’t al nostre newsletter mensual! Només un email al mes on t’informem de talent nou que anem descobrint. No t’ho pots perdre! 🙂

Leave a Reply