Barcelona Design Platform

You Are Viewing

A Blog Post

Entrevista a Ignasi Paré

Entrevista_IP

La Plataforma està viva i plena de talent pel que cada mes volem presentar-vos un dissenyador nou. Desembre ho inaugura Ignasi Paré amb la Fillin lamp, un professional del disseny disposat a treure el nostre costat més artístic; i si no us ho creieu, doneu-li un cop d’ull al que fa.

Qui és l’Ignasi Paré?
Hola sóc l’Ignasi Paré, sóc dissenyador industrial amb experiència en el sector del moble de la llar, i des de fa molts anys faig projectes per a empreses d’aquest sector.

Què fas actualment per viure?
Faig projectes de disseny per empresses i a més a més sóc professor a l’IED (Istituto Europe di Design de Barcelona).

Llavors la Fillin Lamp és un hobby?
He desenvolupat el projecte de la Fillin Lamp perquè en un futur sigui una altra font d’ingressos, el dissenyar i produir les meves pròpies idees.

Cóm se’t va ocórrer la Fillin Lamp?
Des de fa molts anys el tema de fer llums amb les mans sempre m’ha agradat molt. Té aquest component poètic de ser una espècie d’escultura quan no hi ha llum i després es transforma en un objecte pràctic quan s’encén. A casa feia experiments: anava a la ferreteria comprava materials i després em posava a fer diferents làmpades. Això m’ha portat a fer una llum bàsica on la gent pugui acabar-la com vulgui. La idea és que com jo, la gent pugui fer també làmpades artesanalment d’una manera molt fàcil i pràctica que és omplint-les.

O sigui tu has fet una mena de “llenç”?
Exacte, jo faig l’estructura bàsica i a partir d’aquí la gent ha d’acabar-la, que és pràcticament el que jo feia abans. La idea es que la gent es pugui fer la seva pròpia llum.

Grans reptes o problemes amb els que t’has trobat amb la Fillin Lamp?
El primer problema va ser l’envas de vidre. La Fillin Lamp està formada per una la pota de fusta i la pantalla de vidre i el vidre es un component difícil de treballar. L’he hagut que fer de manera artesanal, primer fent un prototip bufat a l’aire i després desenvolupant el motlle. Per fer-lo vaig tenir que anar a Murano (Italia) i això va suposar un handicap de logística i comunicació. Al final m’hen vaig sortir gràcies també a l’ajuda de la gent de 40plumas que són uns grans professionals del món del vidre. I tot aixó ho vaig financiar amb crowdfunding, o micromecenatge, de Verkami, aconseguint els objectius inicials en pocs dies.

Perquè decideixes unir-te a la plataforma?
La plataforma té un component que m’agrada molt que és “disseny fet aquí i fabricat aquí”. Jo cada vegada hi crec més en el pensament global i l’acció local. I aquest fet és el que m’ha enganxat a la plataforma.

Convenç-me: per què tothom hauria de tenir una Fillin Lamp a casa?
La Fillin Lamp permet una dosi de creativitat pròpia molt gran. La gent pot ser molt creativa i variant a l’hora de personalitzar la llum. Té aquest component “de joguina” que fins i tot els nens poden experimentar amb ella. Trobo que pot ser un regal molt interessant i és un producte que el pots adaptar a qualsevol racó de casa teva.

Leave a Reply