Barcelona Design Platform

You Are Viewing

A Blog Post

ENTREVISTA A MARTA LÓPEZ (ABRIL 2016)

Entrevista_MartaLopez_Blog

Qui és Marta López?

Sóc una persona creativa. M’agraden les diferents versions de l’art. M’agrada molt la música, l’audiovisual, de fet he estudiat aquestes dues coses, i sempre m’ha agradat moltíssim l’art gràfic. Sempre he anat fent dibuixets, la meva mare és pintora i professora d’història de l’art. Amb la unió de totes aquestes coses, vaig començar a crear les meves llums.

 

Què fas actualment per viure?

Actualment per guanyar-me la vida he fet del meu hobby la meva feina. Van començar a fer-me encàrrecs per a aniversaris, amic invisible, etc. Vaig penjar fotos a Facebook i van tenir èxit. Va ser llavors quan vaig decidir llençar-me a la piscina!

 

Com se’t va acudir crear LuzdePapel?

Estava a casa d’uns amics, i vaig veure una estructura de llum que em va cridar  l’atenció, la meva amiga Anna em va dir: “Te la regalo si fas alguna cosa amb ella”. En un paper vegetal vaig començar la calca d’un dibuix d’Alphonse Mucha, concretament “Dansa”. Es tracta de la silueta allargada d’una dona i coincidia amb l’estructura del llum. El paper es va arrugar bastant i vaig intentar posar-ho bé, va quedar un efecte que semblava fet expressament, la vaig muntar i aquesta va ser la meva primera llum.

 

Quins són els majors reptes o problemes amb els que t’has trobat a l’hora de crear LuzdePapel?

M’agradaria remarcar que abans les feia de paper de pergamí gruixut, però he canviat de material i ara compro directament a una fàbrica les pantalles, amb certificat que compleix amb les normatives de la CE.
El meu principal problema va ser trobar proveïdors que em subministressin les pantalles. Ahhh !!! i la poca solidaritat que hi ha entre creadors de llums. Jo anava amb la meva “petitesa” a un venedor de pantalles de Gràcia “Hola, ¿on puc comprar aquest material?”  i és que ni em responien.
Fins que vaig trobar els proveïdors que tinc ara. Tot va ser per casualitat de gent que coneixia a una altra gent i al final vaig poder contactar amb ells.

 

Perquè decideixes unir-te a la plataforma?

Vaig conèixer de la plataforma a través de la Ivet Gall de Barcelona Activa. Penso que és una gran idea que no només es tracti de vendre dissenys, sinó que també ajudeu al dissenyador facilitant informació. Feu coses que al dissenyador li pot costar una mica, que és el seu treball també però a un dissenyador el que li agrada realment és crear i produir. Que et representin davant tercers (en aquest cas les botigues), tranquil·litza. Anar a defensar-te tu mateixa crea una confrontació rara, “Posa el meu disseny aquí o allà que és millor”, en canvi si ho fa una tercera persona és com més impersonal. És una feina, vosaltres ho fareu perquè això ha d’estar ben fet, sense que sembli pretensiós.
També em sembla molt interessant que poseu en contacte els dissenyadors entre ells, per compartir informació, proveïdors, experiències, etc.

 

Convenç-me: Per què tothom hauria de tenir un disseny de LuzdePapel a casa?

Perquè està fet aquí, amb materials d’aquí. Perquè cadascuna de les llums esta feta a mà, són úniques. Es pot dir que cadascuna d’elles és una obra d’art. Tot està serigrafiat manualment i pintat amb pinzell. És com tenir un quadre penjat, que a més és funcional i dóna llum.

 

–  Per Julia Ramírez –

No t’oblidis de subscriure’t al nostre newsletter mensual! Només un email al mes on t’informen de tot el talent nou que anem descobrint. No t’ho pots perdre! 😉

Leave a Reply