Barcelona Design Platform

You Are Viewing

A Blog Post

ENTREVISTA A YERAY PÉREZ (Març 2016)

Entrevista_Yeray_blog

Març ens porta a un Enginyer del paper amb ganes de treure’ns un somriure. Amb molta habilitat, Yeray ressuscita monstres i ciutats perquè juguis amb ells. Dóna’t un passeig pel seu món i senteix-te Gullivert!

Qui és Yeray Pérez?
Sóc dissenyador gràfic de formació i Enginyer del paper independent de professió. Un paio creatiu que no sap tenir les mans quietes.

Què fas actualment per viure?
Pago les factures amb treballs de disseny gràfic però intento tirar cada vegada més cap a treballs en enginyeria del paper. Aquests consisteixen en dissenyar mecanismes desplegables per a llibres i postals, principalment per al món editorial.

Com se’t va acudir crear Carbonara.es?
Carbonara.es va néixer per dues coses: primer perquè era fàcil de recordar i després perquè el domini estava lliure. Em vaig fer la pàgina quan estava estudiant. Estudiava i treballava des de casa i em passava els dies de la cuina a l’ordinador. Una de les receptes que més m’agradava fer, per fàcil i perquè em surt prou bé, era la pasta carbonara. Així que quan va arribar el moment de fer una pàgina web, buscava una paraula fàcil de recordar i d’escriure, no com el meu nom que sempre ho he d’estar lletrejant, i em va venir al cap carbonara. Vaig veure que estava lliure i, a partir d’aquí doncs “Carbonara.es“.
Pel nom i l’accent dedueixo que la teva família no és d’aquí.
Jo sóc andalús, em vaig criar en un poble petit prop de Granada i el nom me’l va posar el meu pare que és de les illes Canàries. Em va regalar una vida plena d’acudits de la Guerra de les Galàxies i de variacions gràfiques de Yeray (Yerai, Geray, Jerai, Gerard…).

Quins són els majors reptes o problemes amb els que t’has trobat a l’hora de crear Carbonara.es?
Que és una professió desconeguda. Estic enfocat a un nínxol de mercat molt específic, el dels llibres desplegables, i quan dic a la gent que sóc Enginyer del paper, no saben al que em refereixo. Realment aquest és el nom de la professió. Som els “cosins ximplets” dels enginyers industrials. Fem mecanismes però sense dissenyar motors de vaixell.

Per què decideixes unir-te a la plataforma?
Perquè s’encarrega dels treballs que jo no vull fer. Jo m’ho passo bé dissenyant llibres i muntant els prototips però no vull haver de encarregar-me del màrqueting i de la distribució. Fa molt de temps que faig dissenys per a gent que desprès els vol vendre: faig dissenys per editorials que volen publicar llibres desplegables i també faig dissenys de postals en 3D per a gent que vol vendre felicitacions. Des de fa força temps, tenia la mosca darrere de l’orella volent fer una venda pròpia de productes dissenyats per mi sense haver de passar pel filtre de tercers. Per això la Barcelona Design Platform em ve com anell al dit. En ella puc exposar els meus productes, em manté els contactes amb botigues dins de BCN, posa en valor just el que estic fent jo que és el presentar productes dissenyats i produïts a Barcelona i ho fa deixant-me temps per seguir dissenyant i construint els prototips .

Convenç-me: Per què tothom hauria de tenir com a mínim un disseny de Carbonara.es a casa?
Jo dissenyo coses per fer feliç a la gent. A més m’he ficat en una disciplina on fer això és relativament fàcil perquè és com dissenyar joguines o ser pastisser: dissenyes directament per delectar i sorprendre. Per què un producte de Carbonara.es? perquè pot fer la teva vida, potser no significativament millor, jo no et vaig a aconseguir un millor treball ni un cos 10, però la idea és que quan compres una targeta meva i l’obris o la regalis, aquesta persona es porti una sorpresa positiva. Tant les postals com les joguines que he dissenyat, estan pensades respectant el medi ambient, tenint cura del planeta, …, però estan fetes perquè siguin boniques i perquè t’alegrin el dia quan les vegis. Fes-te amb un producte de Carbonara.es i millorarà el teu dia a dia i et farà més feliç … si no, igual trobes a algú a qui sí ho faci.

 

– Per Meritxell Gràcia –

No t’oblidis de subscriure’t al nostre newsletter mensual! Només un email al mes on t’informem de talent nou que anem descobrint. No t’ho pots perdre!  😉

Leave a Reply