Barcelona Design Platform

You Are Viewing

A Blog Post

Visita al DESIGN MARKET 2015 al Disseny Hub Barcelona

Aquest passat cap de setmana, del 18 al 20 de desembre, es va celebrar la 4a edició del DESIGN MARKET 2015 al Disseny Hub Barcelona. Hi havia un gran nombre de creacions: joguines, mobiliari, llums, estris per a la llar, tèxtil, joieria, ceràmica, vidre, etc. Però tots tenien alguna cosa en comú “la QUALITAT”. La veritat impressiona l’acabat dels dissenys, sent un gran nombre d’ells dissenyadors sense un nom reconegut, ni un gran estudi al darrere que els avali.
Entre els dissenyadors d’aquesta edició, es trobava la “Rosa Cortiella”, una de les dissenyadores que integren la plataforma. En aquest esdeveniment presentava les seves llums de ceràmica que emulen el paper i la tela (les has de mirar ben a prop, per descobrir que són de ceràmica), juntament amb els MINIM.

1_ROSAC.00 (800x600)
3_ROSAC.02 (800x600)

També es trobaven el Lluís i el Dani de “Babau“, amb les seves genials bosses fetes amb cinturons de seguretat.

?????????????

El que també sol haver-hi en aquests esdeveniments, són grups de creatius de diferents branques, arquitectes, interioristes, dissenyadors industrials, etc. Creen estudis on barregen les seves diferents disciplines i el resultat és espectacular. “FRAGMENTS” és un d’aquests casos.

6_FRAGMENTS (800x600)

També vaig conèixer a Yeray Père i Candela Torres de “2.3.D”. Ell, enginyer del paper i dissenyador gràfic. Ella, arquitecta i dissenyadora industrial. Creen objectes de paper inspirats en figures d’animals que pots pintar i muntar tu mateix.

?????????????

En conjunt, si mirem tots els dissenys exposats, els materials que més es repeteixen són la fusta, el paper, la ceràmica i el vidre. Tots ells a mi personalment em transmeten calidesa, naturalitat, llum, … Un exemple del que us comento són les bosses-cistella de Beatriz Unzueta, ¿no són genials?

8_Beatriz Unzueta (800x600)

Gairebé tot el que puc comentar del DESIGN MARKET és bo. L’única “pega” que li trobo és que només ho fan un cop l’any. Així que cal apuntar-se’l a l’agenda amb temps. Si aneu, passareu una estona agradable i qui sap, pot ser que us piqui el cuquet i compreu algun disseny. Estic segura que trobareu alguna cosa que us agradi. També podeu prendre alguna cosa en els “foodtruks” (típic ja en els markets), i en el mateix edifici teniu el Museu del Disseny.
Ah! i per si no ho havia comentat, l’entrada al recinte del Disseny Hub Barcelona és gratis (al museu no ehhh !!!) 😉

– Julia per BDP –

Leave a Reply